Gården tar sig!

Tja! 

Våren har varit intensiv, planterat mina första alldeles egna grödor på min egen bondgård! Wow vilken mäktig känsla alltså! Det blir raps och råg, kommer bli läckert till försommaren sen med de gula fälten böljande runt huset. Haha, vilken romantiker jag har blivit. 

Köpte fåren som jag nämnde i förra inlägget, från länsstyrelsen, farsan och en schysst granne har hjälpt mig massor med att laga stängslet och fixa iordning allt innan de anlände. Älskar mina får! Alla har fått namn och jag säger både godmorgon och godkväll till dem med varsin klapp, de är förvånansvärt keliga och sociala. Skoj att se deras olika personligheter komma fram och de påminner faktiskt om hundar rätt ofta i beteendena så de har fått en boll att roa sig med och tre av dem är såpass gosiga att de halt lägger sig i mitt knä när jag joinar dem i hagen. Bästa terapin! 

Men det är sjukt mycket jobb med allt, hur kul det än är. Jobbar från ottan till sena kvällen 6-7 dagar i veckan så börjar bli rätt sliten nu, men det är det värt. Visste ju att det skulle bli intensivt nu i början när allt är nytt. Däremot känns det i ryggen av allt praktiskt jobb, gött få mer muskler haha, men mindre gött att sitta ner. Så har precis beställt ett höj och sänkbara bord så kan stå upp när måste jobba vid datorn. Helst vill jag ju bara vara ute med fåren och greja med gården hela dagarna, men är en hel del administrativa grejer som måste ordnas också så dags att investera i en bättre kontorshörna. 

Nästa projekt är att röja och göra iordning i trädgården, dags att plantera om sticklingarna och införskaffa fröer till sånt som kan sås direkt. Tänkte ha både gula och röda tomater, squash, sockerärtor, rädisor, morötter, mangold, sallad och ett gäng kryddor i ena hörnan vid sidan av altanen, där är det sol större delen av dagen och behändigt nära köket så kan plocka till matlagningen. Sen är det ju kul att äta av det man odlat själv och beskåda det hela från sittgruppen  på altanen. Synd att så många missar sånt här, slow living börjar i och för sig bli mer modernt (paradoxen!) när fler och fler går in i väggen och inser att vi människor inte mår bra av all hets och miljöförstöring. Tacksam har min bondgård nu! 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *