Toapapper och traktordäck

Hej gott folk.

Nu är det vårsolen som hälsar ser ni! Vilken härlig känsla det väcks i kroppen när solen skiner starkare och man trivs bättre ute. Okej, jag ska inte ljuga, jag trivs ute oavsett årstid på året men jag finner solen vara vacker och att få höra fåglarna kvittra är en av de vackraste känslor man kan få på året.

Det har verkligen inte gått oss förbi att landet är i kris, här om dagen försökte jag köpa billiga däck till min traktorn och som tur är hittade jag dem, men det var lite svårt, det tog tid att hitta rätt märke och rätt storlek. Likväl har det varit så men några andra produkter till hemmet, inte minst toalettpapper. Jag gläds ändå över att vi svenskar är så måna om varandra. Alltså, visst folk går och hamstrar på butikerna, men jag förstår paniken samtidig så vet jag att vi innerst inne inte skulle låta andra svälta. Om jag har 5kg ris hemma och min granne frågar om jag har lite ris över är det självklart att jag ger min granne lite ris.

Nu är våren här, nu hoppas jag på att landet kommer tar sig ur krisen. Jag ska iallafall mekka lite med min traktor. I och med vårsolen så är det jobb ute på gården som väntar. Traktorn behöver som sagt bland annat nya däck och det finns ett fel i motorn, inget som påverkar hur den fungerar men på långsikt kan det skada maskineriet, så det är viktigt att jag åtgärdar det. Det är en dyr kostnad dock, så jag får ser till att antingen lära mig fixa det själv eller så får jag använda traktorn så den tjänar in den kostnaden så reparerar jag den sen, men återigen med risken för att den havererar och då blir det ännu dyrare. Så jag får se lite hur jag gör.

Kul att skriva av sig lite,

Vi hörs!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *