Odla lite grönska!

Hej läsare,

Kul att ha er här och att ni finner ett intresse för att återkomma till min blogg.

Jag har en vän som funderar på att odla humle och frågade igår om jag kunde köra en traktor för att förberedda lite. Så klart måste vi vänta tills snön har smält, så vi kan förberedda men vilket spännande projekt han har börjat med!

Projektet han har är att se hur bra humle han kan få, hur det ter sig här i Sverige, ni vet, typ när ska man odla den, hur lång tid kommer det att ta och så vidare. Hans idé är att det ska bli en ny produkt för hans gård. Han ska bygga ett växthus runt om, det handlar om inte mycket utrymme men ändå.

Jag tror att vi det här läget så vet ni vad humle används till… MEN om inte ni skulle veta det, har jag ett ord: ÖL. Humle är den bittergivande smaksättare hos ölen och det som ger sin bittra smak heter alfasyra. Humle kan variera i sin bittra smak från odling till odling och var och hur dessa odlas kan har en stor påverkan på smaken.  Hur kan jag veta allt sånt här tänker ni? För att min kompis berättade det haha.

Hur som helst, jag tycker att hans projekt är riktigt roligt och vi pratade till och med om hur det skulle vara att öppna ett litet bryggeri, göra en liten business av det hela. Det tycker jag låter riktigt skoj men vet inte om jag har orken men vem vet, jag kanske gör det.

Men odlandet av humle låter ju superkul,  i Sverige odlar man inte mycket humle för kommersiellt bruk men jag tror att med den allt mer populära ölkulturen, så kan det bli en riktigt bra affär i längden. Det hoppas jag, för min väns skull.

Hur som, det var allt jag hade för dagen.
Hoppas ni alla har det bra.

Ciao!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *