Dags att koppla in el till ladan

Så långt tillbaka som jag kan komma ihåg så har jag alltid varit fascinerad av stora traktorer, kanske var jag bonde i mitt tidigare liv eller någonting men jag dras helt klart till dem. Jag snöade dock tidigt in på just Massey eller Massey Ferguson som de heter numera. Så det är bland annat mitt stora intresse i dessa fina traktorer som denna blogg kommer att handla mycket om, dock inte helt uteslutande.

Sedan några år tillbaka så har jag hyrt en rätt stor lada några mil här utanför där jag bor och där har jag i dagsläget tre st Massey ståendes som jag håller på att putsa på, mecka med och ibland givetvis även köra en sväng med. Det är tre olika modeller det handlar om, den lite större 8740 och sen även en 3660 och en 6490. Har dock haft lite problem med att jag inte har tillgång till el inne i ladan då många av de verktyg jag har behöver ha el. Så har fått släpa med mig ett mobilt batteri som ibland har laddats ut när man är där så att man inte får färdigt det som man har planerat så det har helt klart inte varit den ultimata lösningen. Har därför börjat fundera på om jag ska koppla in el till ladan och börjat kika på vilken leverantör och typ av elavtal som jag borde ha där.

Hittade fram till Göta Energi när jag satt och googlade runt och de verkar vara en bra och passande leverantör. De är ju inte en av de tre stora giganterna utan de är Sveriges 4e största elbolag och det största elbolaget som enbart handlar med el och alltså inte äger några egna nät. De borde därmed vara experter på elhandel. Klicka för mer info om Göta Energi.

Som det ser ut nu så är det Göta Energi som jag kommer att välja och jag vill gärna ha ett rörligt elavtal då det är det som brukar bli billigast i längden. Deras rörliga elavtal kallas för el till inköpspris och innebär att du som kund får elen till samma pris som de köper in den för från börsen. Det som tillkommer är en låg fast månadsavgift på 39 kr och det känns som att jag kan leva med.

Nä nu får det vara nog med bloggande för idag och istället dags att bege sig iväg till ladan för en sväng med min 8740!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *